Meny

Vad vi tror på

Vårt mål är att göra branschen helt transparent, så att du som kund vet vad dina produkter innehåller och vad de faktiskt gör för din hud och hälsa. Detta är något som vi på Skinfo arbetar med dagligen och driver branschen framåt, steg för steg.
Medan många inte bär något smink eller saknar intresse för hudvård, använder nästan alla någon form av kosmetisk produkt dagligen - vare sig det handlar om en deo eller duschkräm.
Genom att kombinera vetenskaplig data från flera källor och presentera den i ett lättförståeligt format kan vi både göra det enklare att förstå ingredienser och samtidigt hjälpa att presentera en ärligare bild av produktinnehållet.

Hur vi gör det

Skinfo översätter ingredienser i kosmetika och hudvårdsprodukter med hjälp av vetenskapliga fakta för att hjälpa fler att välja, undvika eller upptäcka produkter baserat på innehållet istället för produktnamn eller varumärke. Vår databas innehåller över 30 000 ingredienser med information om deras syfte, funktion och eventuella hälsoeffekter.
Informationen baseras på data från myndigheter, lagstiftning och vetenskapliga studier. Vi har förenklat komplex data och översatt information till ett mer begripligt språk för att öka din kunskap och förståelse.

Vilka vi är

Skinfo grundades 2019 och är en oberoende aktör som arbetar för att öka produkttransparensen inom kosmetikindustrin. Vi är ett team med erfarenhet av dataanalys, mjukvaruutveckling och vetenskaplig forskning.
Bolaget har sitt säte i Stockholm, Sverige.
We're part of Sting Accelerate 2020. Sting is the leading ecosystem in the Nordics for startups with high growth potential.
www.sting.co